در دنیایی که تقریبا میتوانید در هر فضا و مکانی ردپایی از المانهای عصر جدید، یعنی اینترنت و دیگر مقولههای وابسته را پیدا کنید، وارد شدن در عرصههای شغلی درگیر با این ماجراها میتواند با عنوان یک انتخاب اصلح مطرح باشد. مانند برنامهنویسی در دنیای وب و دیگر روشهای شناخته شده از برنامه نویسی که حالا برای بسیاری از علاقهمندان در دنیای کامپیوتر جذاب شده است. جذابیتی که مضوعاتی مانند آموزش برنامه نویسی را پر رنگ کرده است. ماجرا از لحظه ورود کسبوکارها در دنیای اینترنت آغاز شده است. ماجرایی که با پیدایش گوشیهای هوشمند مسیر های جدید و البته متنوع و قابل توجهی پیدا کرده است. هستند موسسات و کسبوکارهای متعددی که میخواهند به هر ترتیبی در دنیای اینترنت حضور جدی داشته باشند. از این رو از راهاندازی وبسایتها تا ساخت اپلیکیشنهای موبایلی اقدامات جدی انجام میدهند. لازم به ذکر است که تمام تلاشهای این کسبوکارها برای ماندن در دنیای اینترنت از مسیر فعالیت یک برنامه نویس کار کشته عبور خواهد کرد. لذا در همین مقدمه ساده، به خوبی میتوانید از اهمیت و جایگاه بالای برنامه نویسی مطلع شوید. جایگاهی که در نگاه بسیاری کاملا روشن و واضح مطرح شده است. لکن در مقدمات ورود در این عرصه یک سوال بزرگ وجود دارد. اینکه چطور و از چه مسیری آموزش زبانهای برنامه نویسی را کسب کنیم؟
اگر شما هم با فراگیری زبانهای برنامه نویسی علاقهمند هستید و میخواهید تا همراه با آموزش برنامه نویسی در این عرصه صاحب کسبوکاری شوید، لازم است تا قبل از هر اقدامی همراه با اطلاعاتی مفید از بهترین و متداولترین زبانهای برنامه نویسی باشید.
این سؤال اولین سؤالی است که هر فردی که میخواهد با این رشته آشنا شود میپرسد، اجازه دهید کمی واضحتر به این سؤال پاسخ دهیم. برنامه نویسی به روشی میگویند که برای حل مسئله با کمک کامپیوتر انجام میشود. بهطورکلی تمام برنامههای کامپیوتری به کمک برنامه نویسی طراحی و اجرا شدهاند. برای این که بیشتر با برنامه نویسی آشنا شوید برای شما مثالی میزنیم: تصور کنید به ادارهای میروید که نیاز به دریافت اطلاعات درباره فعالیتهای قبلی شما دارند، آنها تنها از شما کد ملی شما را میخواهند سپس به اتمام اطلاعات مربوط به شما در آن اداره دست پیدا میکنند. آنها کد ملی شما را درون سیستم وارد و اطلاعات شما را مشاهده میکنند. این کار تنها به کمک برنامه نویسی امکان پذیر است. یک فرد برنامه نویس و یا یک تیم برنامه نویس، برنامه را طوری نوشتهاند که با وارد کردن آن کد اطلاعات پیشین شما بالا میآید. برنامه نویسی علمی است که ما با کمک آن دستوراتی را به کامپیوتر میدهیم زیرا کامپیوتر نمیتواند زبان ما انسانها را درک کند و بهطورکلی تمام اطلاعات را به شکل صفر و یک می-بیند، (به کدهای صفر و یک و یا زبان کامپیوتر زبان باینری می گویند) برنامه نویسی به عنوان یک رابط بین انسان و کامپیوتر عمل میکند.
حال باید به این سؤال پاسخ دهیم که برنامه نویسی دقیقاً در زندگی روزمره ما چه کاربردی دارد؟ بهترین جواب این است که برنامه نویسی در همه امورات ما کاربرد دارد زیرا تمام سیستمهای هوشمند از برنامه نویسی کمک گرفتهاند. تلفنها نمونه بارزی از وسایلی هستند که با کمک برنامه نویسی کار میکنند، تمام برنامههای تلفن همراه برنامه نویسی شده هستند. ماشین لباس شویی، ماشین ظرف شویی، یخچال هوشمند، وسایل برقی آشپزخانه دیجیتالی و حتی کامپیوتر همگی نمونه هایی از وسایلی هستند که بر روی آنها برنامه نویسی شده است.
حالا که متوجه شدید برنامه نویسی چیست شاید برایتان جذاب باشد که شروع به یادگیری این زبان کنید اما نمی دانید از کجا و چگونه اقدام کنید. برای یادگیری زبان برنامه نویسی باید هدف خود را مشخص کنید، باید بدانید که دقیقاً هدفتان از یادگیری زبان برنامه نویسی چیست؟ پسازآن بهتر است به ترتیب این کارها را انجام دهید.
1. ابتدا با مفاهیم ابتدایی برنامه نویسی آشنایی پیدا کنید.
2. درباره مسیر روبهرو آگاهی پیدا کنید.
3. حوزه های برنامه نویسی را بشناسید.
4. زبان مورد نظر را انتخاب کنید.
5. روش های مختلف کد نویسی را یاد بگیرید.
6. درباره پیش نیازها اطلاعات جمع آوری کنید.
7. شروع به یادگیری زبان برنامه نویسی کنید.
اگر از دوستداران دنیای برنامه نویسی هستید و در عین حال در این عرصه دستی بر آتش داشته باشید به درستی میدانید که در طول سالیان متمادی، انواع زبانهای برنامه نویسی برای انواع فضاهای کامپیوتری از یک وبسایت گرفته تا گوشیهای هوشمند و… ساخته شده است؛ اما همه این زبانهای برنامه نویسی در یک سطح از مقبولیت برخوردار نیستند. واقعیت آن است که عمر کاربردی زبانهای برنامه نویسی در دنیای رو به رشد امروزی بسیار کوتاه است. آنها غالبا در یک دوره چند ساله میتوانند پاسخگویی نیاز انسانهای امروزی را داشته باشند. چرا که با ورود زبانها و روشهای برنامه نویسی مدرنتر و یا خلق یک فضا و شاید استاندارد جدیدتر، آن کارایی خود را از دست خواهند داد. در چنین زمانی شرکت عرضهکننده زبان مذکور یا باید قید تمام دستاوردهای خود را بزند و یا آنکه هر سال همراه با آپدیتهایی جدید سعی در بهروزرسانی زبانهای برنامه نویسی داشته باشد.
حال اگر شما به عنوان یک کارآموز در ابتدای ورود برای برنامه نویسی نتوانید مهارتهای لازم در دنیای امروز را فرا بگیرید، قطعا بعد مدتی که برای یادگیری زبانی متروک شده صرف کردهاید، به هیچ کار شما نخواهد آمد. چرا که دیگر آن روش برنامه نویسی که فرا گرفتهاید، در دنیای واقعی هواداری ندارد تا برای شما درآمدزایی داشته باشد. شما نیاز است تا به روز باشید. پس باید با بهترین و معروفترین و در عین حال مقبولترین زبانهای برنامه نویسی آشنا شوید.
برای یادگیری زبان برنامه نویسی دائماً باید به روز بود زیرا این زبان دائماً در حال تغییر و به روزرسانی شدن است، همچنین افرادی که در حوزه برنامه نویسی فعال هستند حتماً باید دائماً اطلاعاتشان را به روز کنند تا بتوانند برنامه ای بی عیب و نقص ارائه دهند.
پس برای یادگیری زبان برنامه نویسی باید بر اساس بروزترین اطلاعانت اقدام کنید و بدانید هر زبان در چه حوزهای کاربرد دارد. شما برای یادگیری آن از هر روشی مانند دانشگاه رفتن کتاب خواندن دیدن سی دیهای آموزشی، آموزش حضوری و یا مجازی تحت نظر استاد برنامه نویسی و... میتوانید اقدام کنید.
صدها زبان برنامهنویسی وجود دارد. در ادامه چند مورد از بهترین زبان برنامهنویسی محبوب به همراه معرفی مختصر و نمونه کاربردها آورده شده است. تقریباً هر زبان برنامهنویسی ذکرشده در این فهرست نمونهای از یکزبان برنامهنویسی سطح بالا است.
1- پایتون
پایتون محبوبترین زبان برنامهنویسی بر اساس حجم جستجو و یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی در 2022 با توجه به گستردگی کاربرد آن است. معمولاً پایتون بهعنوان اولین زبان برنامهنویسی برای یادگیری توصیه میشود. این به این دلیل که یادگیری آن نهتنها آسان است، بلکه یک زبان برنامهنویسی بسیار کاربردی است.
شما میتوانید از پایتون در یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، علم داده و در عمل به هر منظور دیگری استفاده کنید.
2- جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی قدرتمند است که برای ایجاد افکت در وبسایتها استفاده میشود. این زبان برنامهنویسی از محبوبترین زبانها تا به امروز است. توسعهدهندگان نرمافزار وب از جاوا اسکریپت برای افزودن تعامل به وبسایتها استفاده میکنند.
بهعنوانمثال، وقتی فرمی را پر میکنید یا انیمیشنی را در یک صفحه وب میبینید، بهاحتمالزیاد توسط یک برنامه جاوا اسکریپت در پشتصحنه طراحیشده است. در کنار یادگیری جاوا اسکریپت، یادگیری html و css نیز ایده بسیار خوبی برای پیادهسازی یک وبسایت یا اپلیکیشن مبنی بر وب است.
برای جاوا اسکریپت فریمورکهای زیادی وجود دارد که استفاده از این فریمورکها به شما کمک میکند که با کدهای از پیش آمادهای که در آنها قرار دارد سریعتر اپلیکیشنهای خود را توسعه دهید.
با استفاده از دورههای آموزش برنامهنویسی جاوا اسکریپت شما میتوانید مهارتهای خود را بهعنوان یک توسعهدهنده جاوا اسکریپت بهبود ببخشید.
3- زبان برنامهنویسی C
C یکزبان برنامهنویسی است که در اوایل دهه 1970 ساخته شد. اینیکی از قدیمیترین زبانهای برنامهنویسی است.
امروزه زبان C به یکی از پرکاربردترین زبانها برای توسعه نرمافزار تبدیلشده است و به همین دلیل در دورههای علوم کامپیوتر نیز تدریس میشود. ویژگیهای C که به معروف شدن آن کمک کرد، ویژگیهای سطح پایین آن است. این ویژگیها شبابل مدیریت حافظه با دسترسی تقریباً مستقیم به اجزای سختافزاری است.
C به دلیل انعطافپذیری، کارایی و پشتیبانی گسترده توسط سازندگان سختافزار میتواند هم برای توسعه سیستمها و هم برای توسعه برنامهها استفاده شود.
4- جاوا
زبان برنامهنویسی جاوا یکزبان همهمنظوره است که روی ماشین مجازی جاوا اجرا میشود. جاوا برای توسعه برنامههای کاربردی برای دسکتاپ، سرورهای وب و برنامهنویسی موبایل استفاده میشود. همچنین بهطور گستردهای در ساخت بازی استفاده میشود. زبان جاوا شباهتهای زیادی به زبان برنامهنویسی C++ دارد که یکی دیگر از زبانهای برنامهنویسی محبوب است.
5- c++
C++ از زبانی به نام C که هنوز هم یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی امروزی است، گرفتهشده است. بهطورکلی، C++ را میتوان بهعنوان پسوند زبان برنامهنویسی محبوب C در نظر گرفت.
C++ یک زبان برنامهنویسی قدرتمند است که میتوان از آن برای انجام کارهای سنگین در پشتصحنه استفاده کرد. بهعنوانمثال، موتور بازیهای محبوب به کمک C++ ساخته میشوند.
6-سی شارپ
سی شارپ یکزبان برنامهنویسی است که برای رقابت با جاوا طراحیشده است. سی شارپ برای ایجاد برنامههای دسکتاپ، برنامههای وب و سرویسهای وب استفاده میشود. همچنین در توسعه بازی با یونیتی استفاده میشود
7- زبان برنامهنویسی PHP
PHP یکزبان برنامهنویسی سمت سرور است که برای ساخت صفحات وب پویا استفاده میشود بهعبارتیدیگر زبان برنامهنویسی PHP یکزبان برنامهنویسی سمت سرور است که روی وب اجرا میشود.
این زبان به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که صفحات HTML تولیدشده بهصورت پویا را بهسرعت بنویسند و نیازِ بهروزرسانی فایلهای ثابت در هر بار محتوای جدید را از بین میبرد. بهعبارتدیگر، PHP امکان بهروزرسانی یک صفحه وب را بدون نیاز به بازسازی آن از ابتدا فراهم میکند.
8- SQL
اینترنت پر از دادههای گوناگون است و این دادهها در پایگاههای داده که جداول سطر و ستون هستند ذخیره میشوند.
نیازی به گفتن نیست که دسترسی و اصلاح این دادهها نقش مهمی در کارکرد اینترنت به روشی است که ما به آن عادت کردهایم. برنامهنویسان برای دسترسی مؤثر و اصلاح دادهها در پایگاه داده از زبان پرسوجوی ساختار یافته SQL استفاده میکنند. SQL به شما اجازه میدهد تا بهراحتی دادهها را از پایگاه داده ذخیره و بازیابی کنید.
برای آموزش برنامه نویسی به کجا مراجعه کنیم؟
همانگونه که در بخش های قبلی اشاره کردیم، راه های زیادی برای یادگیری برنامه نویسی وجود دارد اما یکی از این راه ها حضور در کلاس های برنامه نویسی زیر نظر اساتید حرفه ای به صورت حضوری و یا آنلاین است. گروه نارنجی با دارا بودن تیمی حرفه ای از برنامه نویسان با سابقه در حوزه های مختلف، آماده ارائه خدمات آموزش برنامه نویسی به تمامی علاقه مندان می باشد.
09119171500 مهندس قربانی
برای اطلاعات بیشتر لطفا با ما در ارتباط باشید
شماره تماس: 09119171500
شماره تماس: 09120884643